• Homegrow- center
  • Contact us
    Mobil: +421 944 588 746
    IP telefon: +421 363 700 022
    Mon - Fri:: 9:00 - 17:00
  • is empty
    in 0.00 €

Grodan kőzetgyapot ültetőkocka tálcával 4x4 cm 77 db-os, kiválóan alkalmas dugványok és palánták szaporítására

A kőzetgyapot, egy könnyű szerkezetű és súlyú hidroponikus szubsztrátum olvadt bazaltkőzet fonásából készült, amelyek finom szálakból állnak össze, így kockák, tömbök, növénytermesztő táblák és granulátumos termékek sorozata képezheti. Mivel a kertészetben használt kőzetgyapot és más kő- vagy ásványgyapot kőzetből készül, sokan organikus terméknek tekintik őket. A kőzetgyapot a kereskedelmi kertészetben széles körben alkalmazott termesztőközeg, olyan sokféle növény termesztésére, mint a paradicsom, dinnye, uborka, paprika, eper, gyógynövények és vágott virágok; mindazonáltal a kisebb hidroponikus termelők is könnyen használhatják, akik szeretnék kiélvezni a továbbfejlesztett gyökérzónás technológia előnyeit.

Grodan kőzetgyapot ültetőkocka tálcával 4x4 cm 77 db-os

Hogyan lehet a hajtásokkal használni a Grodan kőzetgyapot kockákat:

  • 1. lépés: Nedvesítse meg az kőzetgyapotot
    Hagyja, hogy a kockák teljesen felszívja az 5,8 pH-jú vizet.
    A felesleges víz ki fog folyni a dugóból. Ne nyomja ki és ne szárítsa meg a dugókat. Az kockák önszabályozóak, és csak az optimális nedvességszint és az optimális levegő-víz arány mértékében tartják meg a szükséges vizet. A dugókat sokkal nehezebbnek érezheti, mint a kőzetgyapot kocka, de ez normális.
  • 2. lépés: Gyökérstimulátor
    Ha gyökereztető port akar használni (például Rhizopon), mártsa be a friss vágás alapját a gyökérporba.
  • 3. lépés: Helyezze be az közetgyapot kockába-ba
    Helyezze be a vágást az dugóba. Ügyeljen arra, hogy elég mélyen, teljesen a dugó aljáig helyezze be.
  • 4. lépés: Helyezze a szaporítóba
    Helyezze a tálcát egy szaporítóba/propagátorba.
    Csukja be a szaporító fedelét, és zárja le a jelenlegi szellőzőnyílásokat, hogy a páratartalom megmaradjon a rendszerben. 
  • 5. lépés: Újra nedvesítés és friss levegő
    A kockákat csak 3 nap múlva kell átnedvesíteni, és ezt 3 naponta ismételni kell a gyökerek első megjelenéséig.
    Minden nap rövid ideig nyissa ki a szaporítót egy kis friss levegőért.
    Legkorábban 4-5 nap múlva nyissa ki kissé a szellőzőnyílásokat. A páratartalomnak 80% felett kell maradnia, mivel a túl sok páratartalom-veszteség komolyan befolyásolhatja sikereit.
  • 6. lépés: Biztosítsa a felesleges víz elvezetését
    Ügyeljen arra, hogy a tálca mindig képes legyen a felesleges víz elvezetésére, így mindig önszabályozhatja a megfelelő nedvességmennyiséget. Soha ne engedje, hogy az kőzetgyapotkockák alja érintkezzen vízzel, mivel a nedvszívódása kivételesen jó, és a kocka gyorsan túl nedves lesz, ami negatívan befolyásolja a siker mértékét.
  • 7. lépés: Nyissa ki a szellőzőnyílásokat
    Az első gyökerek kifejlődése után fokozatosan tovább nyithatja a szellőzőnyílásokat, hogy a hajtást kevésbé nedves környezethez igazítsa.
  • 8. lépés: Transzplantáció
    7-9 nap múlva a hajtásnak meg kellett nőnie a gyökereivel az ültetőkockában, és ideje átültetni őket.

A gyökerek kialakulásának feltételei:

  • 1. Hőmérséklet: Az ütő gyökerek optimális talaj hőmérséklete 22 ° C. 23 ° C fölött nagyobb az esélye, hogy nem lesz olyan sikeres a gyökereztetés.
  • 2. RH (páratartalom): 80-95% relatív páratartalom tökéletes. Mivel a hajtásnak energiára van szükség a gyökérzet növekedéséhez.
  • 3. Fény: Az első napokban a hajtás kalluszt képez, amelyből a gyökerek növekedni kezdenek. Ebben a szakaszban a hajtásnak csak széles spektrumú fényre van szükség (szabályos asszimilációs fény). A gyökerek fejlődése után a fény mennyisége fokozatosan növelhető.
A Grodan kőzetgyapot kockák kiválóan alkalmasak dugványok és palánták szaporítására.
 
We use cookies for the proper functioning of our website and its functions. With the help of cookies, we also, for example, remember your preferred language, increase the relevance of the displayed ads for you, calculate the number of visits to the site and remember your settings made on the site.